Project Hoogvlieger

Hey!

Ik ben Maika

Een kind van ‘the 80’s’ en opgegroeid in de Denderstreek. Samen met mijn partner, zoon en dochter, vormen we een 'intens gezin'. 
Ik kon veel leren in het bedrijfsleven en geniet nu van meer autonomie als zelfstandige. 

Hoe het begon

Ik was van jongsaf geïntrigeerd door menselijke relaties. Als tiener was ik meer bezig met het “coachen” van vriendinnen en familie dan met schoolwerk. Ik wilde wel eens weten hoe dat nu echt zat en ging Psychologie studeren. Ik koos voor de optie Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid omdat dit meer tastbaar was, meer oplossingsgericht, en de kans gaf om op grotere schaal een verschil te maken.

Professionele achtergrond

Na mijn studies ging ik aan de slag in de HR afdeling van een groot bedrijf in de financiële sector. Gedurende 13 jaar leerde ik via verschillende (vnl. HR) functies de bedrijfswereld kennen. Het gaf me de kans om bij te leren op professioneel en strategisch niveau. Het voedde de honger in mijn brein. Ik groeide door naar beleidsfuncties en was betrokken bij projecten met impact. Maar ik zag ook de beperkingen, vooral op menselijk vlak.

Ik zag de pijnlijke gevolgen van een gebrek aan verbinding, van mensen die in een keurslijf geduwd werden, van talenten die niet gezien werden, van kantoorpolitiek en competitie. Pijnlijke gevolgen, zowel voor de persoon als voor de organisatie.

Een tijdje had ik het gevoel dat ik op het juiste spoor zat. Ik werkte voor een manager die begreep dat je duurzame resultaten behaalt door te investeren in mensen en leiderschap. Als Leadership Coach zat ik aan de start van een traject dat klopte voor mij, tot een managementwissel roet in het eten gooide.

Ik besloot het ingeslagen pad toch verder te zetten en startte mijn praktijk als zelfstandig Psycholoog, Life, Career & Business Coach. Ik scherpte mijn coachingskills aan via een resem opleidingen en verdiepte me in thema’s als hoogsensitiviteit, systeemwerk en traumawerk. Een tijdlang was ik ook trainer in verschillende coachopleidingen. (voor de geïnteresseerden: een oplijsting van de opleidingen die ik volgde vind je verder op deze pagina)

Persoonlijke invloeden

Een heftige periode in mijn gezin bracht me bij het meest recente puzzelstuk. Onze zoon was altijd een brok enthousiasme en energie geweest en zat ineens niet meer goed in zijn vel. We zochten begeleiding en kwamen bij Hoogbloeier terecht. Zo  kregen we een verklaring voor wat er gaande was, ‘hoogbegaafdheid’. Daar is op zich natuurlijk helemaal niets mis mee, tenzij je een ‘gemiddeld’ kind als norm gebruikt.

Zoals vaak het geval is, zorgden onze kinderen voor een spiegel die ineens heel wat puzzelstukken op hun plek liet vallen. Ik volgde dan ook meteen de opleidingen van Hoogbloeier Gifted Academy. 

Mijn Passie

Ik begrijp nu hoe het komt dat de schoonheid van kinderen en mensen, soms bedolven raakt onder een beschermend pantser. Ik zie nu waarom goed bedoelde initiatieven van werkgevers, soms niet de verwachte effecten hebben. Ik zie wat er ligt tussen potentieel en realiteit en daar wil ik een verschil maken. Omdat ik geloof dat het anders kan en dat we er allemaal beter van kunnen worden.

Opleidingshistoriek


Ugent: 1999 – 2004

Master in Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid


Vlerick Business School

Programma Compensation & Benefits


KBC Academy

Internationaal programma voor Young Potentials met strategische inzichten in de financiële sector en Management Training


Centrum Open Mind 2016 – 2019

 • Life Coach
 • Loopbaancoach
 • Business Coach
 • Systemisch Coach
 • Trauma Coach
 • Burn-out/Bore-out Coach
 • HSP Coach
 • Rouwcoach
 • Jongeren Coach
 • Integraal Leiderschap
 • Trauma in Organisaties
 • Change Management

 

Hoogbloeier Gifted Academy 2020

 • Expert Hoogbegaafdheid